Kurser

Vårt kursutbud:

Motorsågskörkort

Nivå A

Där lär du dig att sköta sågen, fila, använda rätt skyddsutrustning samt grunderna i motorsågshantering.  Efter kursen kan du använda såg till tex. kapning av ved. Grundkurs inga förkunskaper behövs.  Kurslängd en dag.


Nivå B

Där lär du dig grunderna i fällning av enkla träd med precision. Efter kursen kan du fälla  små till medelstora träd på ett säkert sätt. Förkunskapskrav A-kort , kurslängd två dagar


Nivå C

Arbete i stormfälld skog, svårfällda träd, planering av svåra träd,  nedtagning av fastfällningar, användning av vinch. Förkunskapskrav AB-kort samt god vana av motorsågsarbete, kurslängd tre dagar


AB kurs

Om du har behov av trädfällning är det lättast att gå  nivå A och B  samtidigt. Vanligtvis gör jag det med en grupp på 6 personer och under fyra dagar. Den sista dagen gör vi proven.


Repetion AB

För dig som tog AB för några år sedan och vill repetera upp kunskapen  och känna dig säker igen.

Kurslängd behovsanpassas 1-2 dagar.


Röjsåg nivå A

Grundkursen som ger dig kunskaper i att ställa in sele, serva såg, fila och använda sågen  på ett säkert sätt. Träd under två meter. Inga förkunskaper behövs.


Röjsåg B

Påbyggnad på nivå A. Här tillkommer riktad fällning, arbete i röjskog över två meter.


Motorsåg nivå I

Vänder sig till de som arbetar i industrin och använder motorsågen för att lösa situationer med virke i spänn på ett säkrare sätt.


Motorsåg nivå E

Arbete från skylift, hur du med ökad säkerhet använder motorsåg från skylift. Förkunskapskrav motorsåg AB samt liftkort.
SkogsmonPurus vitae dolor ut eu - Urna pulvinar suspendisse